21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial13 morți, într-un atentat al Statului Islamic, în Sinai

13 morți, într-un atentat al Statului Islamic, în Sinai

13 poliţişti au fost omorâți, sâmbătă, într-un atac al Statului Islamic asupra unui punct de control din Peninsula Sinai, conform unui comunicat al Ministerului egiptean de Interne, transmite AFP, conform Agerpres. Un kamikaze s-a aruncat în aer la postul de control care ulterior a fost atacat de jihadişti. 

A fost atacul cel mai sângeros comis în ultimele luni în Peninsula Sinai, unde ramura egipteană a grupării jihadiste desfăşoară aproape zilnic atentate împotriva poliţiei şi armatei. 

Ministerul de Interne a precizat că atacul a avut loc la un post de control din apropiere de Al-Arish, reşedinţa provinciei Sinaiul de Nord. 

“Un obuz de mortier a fost tras asupra punctului de control de la Safa (…), omorând 13 poliţişti”, a adăugat ministerul. 

La rândul său, SI a afirmat că un kamikaze, prezentat sub numele de război “Abu Al Qaaqaa Egipteanul”, a aruncat în aer o maşină capcană la baraj. 

“Ulterior, postul de control a fost luat cu asalt”, a adăugat gruparea jihadistă într-un comunicat dat publicităţii pe internet.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă