13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecial14 militari, uciși la Slaviansk

14 militari, uciși la Slaviansk

Separatişti din estul Ucrainei au doborât un elicopter aparţinând armatei ucrainene în apropiere de fieful lor, Slaviansk, omorând 14 militari, a anunţat joi preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, relatează AFP, anunță Mediafax.

Aceasta este una dintre cele mai negre zile pentru armata ucraineană după lansarea unor operaţiuni împotriva insurgenţilor, în estul ţării. La 22 mai, 17 militari au fost ucişi, 16 în oraşul Volnovaha, în regiunea Doneţk, şi unul în alt atac al insurgenţilor în regiunea vecină Lugansk.

"Am fost informat că teroriştii au doborât, în apropiere de Slaviansk, un elicopter care transporta militari (…) cu ajutorul unui lansator portabil de rachete (de tip) sol-aer rusesc", a declarat Turcinov în Parlament.

"Paisprezece militari sunt morţi, inclusiv generalul (Volodimir) Kulcişki", a adăugat el.

"Sunt convins că forţele noastre armate (…) vor duce la bun sfârşit curăţarea teroriştilor şi că aceşti criminali pe care-i finanţează Rusia vor fi eliminaţi sau vor ajunge în boxa acuzaţilor", a continuat Turcinov.

Tiruri de artilerie s-au auzit joi dimineaţa, potrivit unei locuitoare din oraş, contactate telefonic.

Un purtător de cuvânt al armatei în estul Ucrainei, Vladimir Selezniov, a dezminţit pentru site-ul Ukrainska Pravda că ar fi în desfăşurare o operaţiune de amploare.

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă