14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecial18 persoane rănite la Mitroviţa în cursul unei manifestaţii a kosovarilor albanezi

18 persoane rănite la Mitroviţa în cursul unei manifestaţii a kosovarilor albanezi

Optsprezece persoane au fost uşor rănite, duminică, în cursul unei manifestaţii, dispersate cu gaze lacrimogene, a kosovarilor albanezi, care au cerut deschiderea circulaţiei pe un pod care asigură legătura între părţile albaneză şi sârbă ale oraşului Mitroviţa, divizat etnic, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Printre persoanele rănite de manifestanţi care au aruncat cu pietre în direcţia forţelor de ordine figurează şase poliţişti şi doi fotografi.

O mie de persoane au participat la această manifestaţie şi multe dintre ele au fost arestate, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Poliţia antirevoltă, sprijină de unităţi ale Forţei NATO în Kosovo (KFOR), a închis în cursul zilei accesul pe podul de pe Ibar – râul care separă părţile sârbă şi albaneză ale oraşului Kosovska Mitroviţa (nord) – pentru a-i împiedica pe manifestanţi să-l traverseze, potrivit sursei citate.

Odată dispersaţi, manifestanţii au incendiat două maşini ale poliţiei şi două vehicule ale misiunii europene de poliţie (EULEX).
Această manifestaţie a a avut loc la patru zile după ce autorităţilor municipale ale părţii sârbe din Mitroviţa au decis să înlocuiască o baricadă cu alta.

Cele mai citite

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

Bayer Leverkusen continuă seria invincibilității! „Farmaciștii” au ajuns la 50 de meciuri fără eșec

Bayer Leverkusen, noua campioană a Germaniei, a ajuns la 50 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile, după ce s-a impus cu un...
Ultima oră
Pe aceeași temă