23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial2014, Cel mai sumbru an pentru transportul civil aerian

2014, Cel mai sumbru an pentru transportul civil aerian

700 de morţi şi trei avioane prăbuşite în doar o săptămână. Acesta este bilanţul sumbru al primelor şapte luni ale anului 2014, an ce poate fi catalogat drept cel mai tragic al aviaţiei civile mondiale se arată într-un materiale amplu al agenţiei de presă AFP, preluat de Mediafax. 2013 a fost catalogat anul siguranţei aeriene potrivit Agenţiei Europene pentru Securitate Aeriană (AESA) în pofida numărului de pasageri în creştere constantă în lume, an în care au fost transportaşi peste trei miliarde de pasageri.

24 IULIE 2014

Un avion Air Algerie, care plecase din Ouagadougou cu 116 persoane la bord, a dispărut de pe radare în timp ce survola Mali, cu destinaţia Alger. Potrivit preşedinţiei din Burkina Faso, epava a fost găsită în nordul Mali, în apropiere de frontiera cu Burkina Faso, fără alte detalii. Aeronava MD-83 al constructorului american McDonnell Douglas este una dintre cele mai vândute din istoria aeronautică. Cauzele accidentului sunt încă necunoscute. "Nu trebuie să se excludă nicio ipoteză înainte de a avea toate elementele", a apreciat joi seara şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius.

23 IULIE 2014

Un avion ATR 72-500 al companiei taiwaneze TransAsia Airways s-a prăbuşit pe insula Penghu, în largul coastei occidentale a Taiwanului. Patruzeci şi opt de persoane au murit în accident, iar zece au supravieţuit. Zborul GE 222, care decolase din oraşul Kaohsiung (sud-vest) şi se îndrepta către insulele din largul coastei de vest, transporta 54 de pasageri şi patru membri ai echipajului. Avionul s-a prăbuşit peste mai multe case din apropiere de aeroportul Magong după o tentativă eşuată de aterizare. Zona era afectată de taifunul Matmo, însoţit de rafale violente de vânt şi ploi puternice. Avionul a explodat la impactul cu solul şi era cuprins de flăcări când au sosit primele ajutoare la faţa locului.

17 IULIE 2014

Un nou Boeing 777 al Malaysia Airlines s-a prăbuşit la Doneţk, în estul Ucrainei, regiune devastată de peste trei luni de un conflict armat între puterea de la Kiev şi separatiştii proruşi. La bordul avionului se aflau 298 de persoane, dintre care 193 de cetăţeni olandezi. Zborul MH 17 asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur. Potrivit Statelor Unite, acesta a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă controlată de rebelii proruşi. Aeronava s-a prăbuşit în apropiere de satul Grabove, lângă frontiera rusă.

Ancheta internaţională este condusă de biroul olandez pentru securitate (OVV). Cutiile negre ale avionului sunt în curs de examinare de către Biroul britanic de anchetă privind accidentele aeriene (AAIB) din Farnoborough, la sud-vest de Londra.

8 MARTIE 2014 

Un avion Boeing 777 care efectua zborul MH 370 al companiei Malaysia Airlines decolează din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing. La bord sunt 239 de persoane, dintre care 227 de pasageri, majoritatea chinezi (153 de persoane). După 50 de minute, avionul dispare de pe ecranele radar. Ancheta a stabilit că avionul s-a îndreptat spre vest, în timp ce se afla între Malaysia şi Vietnam, survolând apoi Malaysia, către strâmtoarea Malacca, apoi Oceanul Indian. Experţii apreciază că acesta s-a scufundat în sudul Oceanului Indian. Până în prezent nu a fost găsit niciun fragment din aeronavă, în pofida căutărilor intense desfăşurate la vest de Australia.

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă