15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial22 de migranți, descoperiți morți într-o barcă

22 de migranți, descoperiți morți într-o barcă

Echipele care efectuează operațiuni de salvare a migranților din Marea Mediterană au descuperit, miercuri, corpurile a 22 de persoane într-o barcă, informează AFP, citat de Agerpres.

Asociația SOS Méditerranée şi Medici fără Frontiere (MSF) a salvat peste 200 de migranți, cu ajutorul unei nave inchiriate. Ei încercau să ajungă în Italia și au fost nevoiți să stea, multe ore, într-o barcă pneumatică pe care erau și cadavrele a 22 de persoane.

„Nu ştim cum au murit. Când echipa s-a apropiat de barcă, corpurile erau la fundul bărcii, în carburant şi apă”, a precizat MSF. 

Citește și: Operațiuni de salvare a peste 3.200 de imigranți, în Marea Mediterană

La rândul lor, gărzile de coastă italiene au anunţat că 354 de persoane au fost salvate de Phoenix, navă închiriată de Fundaţia MOAS (Migrant Offshore Aid Station). În total, peste 3.200 de migranţi au fost salvaţi în Marea Mediterană marţi în 25 de operaţiuni. 

Noile sosiri ridică la peste 80.000 numărul imigranţilor, în majoritate africani, ajunşi în Italia de la începutul anului, conform unui bilanţ al Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR). Aproape 3.000 de imigranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în Marea Mediterană în acest an, conform Organizaţiei Mondiale pentru Migraţie. 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă