15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial22 de plângeri, depuse în prima zi a carnavalului din Koln

22 de plângeri, depuse în prima zi a carnavalului din Koln

22 de persoane au depus plângeri pentru insulte şi agresiuni cu caracter sexual, în prima zi a carnavalului de la Koln, a anunţat, vineri, poliţia germană, potrivit Agerpres.

Anul trecut au fost semnalate doar nouă astfel de fapte, potrivit poliţiei. Mai mult, oficialii au subliniat că numărul mai mare de reclamaţii din acest an s-ar putea explica printr-o tendinţă sporită a victimelor de a anunţa incidentele, după evenimentele din timpul Revelionului.

Poliţia din Koln a pus în evidenţă un bilanţ “relativ pozitiv” după primele ore ale carnavalului, care a debutat joi.. Faptele reclamate merg de la insulte la viol (a fost semnalat unul), a precizat poliţia. În fiecare an se înregistrează circa 50 de delicte sexuale pe întreaga perioadă de desfăşurare a carnavalului. 

Citeşte şi: Măsuri sporite de securitate în Koln, la carnavalul tradiţional

Carnavalul va dura până miercuri, Miercurea Cenuşii, zi de penitenţă care marchează începutul postului în tradiţia catolică. Luni va fi apogeul carnavalului, atunci urmând să aibă loc parada a cărei primă ediţie a fost organizată în 1823.

Oraşul Koln s-a confruntat, în noaptea de Revelion, cu val de violenţe, atribuite în majoritate migranţilor, îndreptate îndeosebi împotriva femeilor. După noaptea de Anul Nou au fost depuse peste 1.000 de plângeri. 

Citeşte şi: Eurodeputați: Hărțuirea sexuală a femeilor era o problemă și înainte să vină refugiații

 

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă