21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial29 de migranţi ilegali reţinuţi la frontiera Bulgariei cu Turcia. 17 dintre...

29 de migranţi ilegali reţinuţi la frontiera Bulgariei cu Turcia. 17 dintre ei erau într-un camion cu număr de înmatriculare românesc

Poliţia bulgară de frontieră a reţinut 29 de migranţi ilegali la frontiera cu Turcia, 17 dintre ei fiind depistaţi într-un camion cu număr de înmatriculare românesc, la punctul de trecere Lesevo, informează vineri BTA, citând un comunicat al Ministerul de Interne de la Sofia, preluat de Agerpres. 

Cei 17 migranţi, care nu aveau asupra lor acte de identitate, au declarat că sunt cetăţeni sirieni. Ei sunt reţinuţi acum la secţia de poliţie din Elhovo (sudul ţării). 

Potrivit BTA, autorităţile au efectuat un test cu analizorul de gaze în interiorul camionului, rezultatele indicând valori ridicate de dioxid de carbon. 

Conform Ministerului de Interne, alţi 12 migranţi ilegali au fost reţinuţi la punctul de frontieră Kapitan Andreevo. Nici ei nu deţineau acte de identitate, declarându-se irakieni. Şoferul care îi transporta a fost arestat pentru 72 de ore. 

Joi, poliţia de frontieră a anunţat reţinerea, la acelaşi punct de frontieră, a 43 de migranţi ilegali ascunşi într-un tren de marfă intrat în cursul nopţii din Turcia. 

Potrivit ministrul de interne Rumiana Bacivarova, Bulgaria a solicitat asistenţă financiară din partea Comisiei Europene pentru a-şi întări securitatea la frontiera cu Grecia şi a se evita crearea unei rute alternative de migraţie, după închiderea celei prin Balcanii de Vest. 

Vineri, guvernul de la Sofia a anunţat că va trimite ajutor umanitar migranţilor şi refugiaţilor blocaţi la frontiera eleno-macedoneană, în condiţii meteo vitrege. 

Ajutorul va consta în corturi, paturi, pături şi materiale de încălzire, aşa cum s-a specificat de către autorităţile elene într-o scrisoare trimisă Ministerului bulgar de Externe.

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă