16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGaze lacrimogene la un centru de primire a imigranţilor din Ungaria, după...

Gaze lacrimogene la un centru de primire a imigranţilor din Ungaria, după ce 300 de persoane au evadat

UPDATE 18:36. O încăierare a izbucnit, vineri după-amiaza, în tabăra de imigranţi de lângă postul autorutier de frontieră Röszke, după evadarea a aproximativ 300 de imigranţi, iar traficul rutier pe autostrada M5, închis parţial în urma evadării, a fost reluat, relatează MTI, citat de Mediafax. 

Imigranţii s-au luat la ceartă către ora locală 14.20 (15.20, ora Românniei) şi au început să arunce cu pietre către poliţişti, care au răspuns cu gaze lacrimogene, a declarat pentru MTI Szabolcs Szenti, un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Poliţia i-a capturat anterior pe toţi imigranţii care au evadat din centrul de recepţie, potrivit MTI. Ei s-au plâns de de faptul că cererile lor de azil sunt procesate prea încet.

Unul dintre imigranţii care a ieşit din centru a declarat pentru postul M1, citat de agenţia ungară de ştiri, că imigranţii dau autorităţilor un ultimatum de două ore să le evalueze cererile.

Dacă procesul nu este accelerat, imigranţii care au fugit îi îndeamnă pe imigranţii din tabără să iasă la rândul lor cu forţa din incintă, a adăugat imigrantul citat.

Poliţia păzea, vineri după-amiaza gardul care împrejmuieşte centrul de primire de la Röszke.

Poliţiştii au selectat din mulţimea de imigranţi în principal bătrâni, femei şi copii, pe care i-au urcat într-un vehicul pentru a-i trimite la alt punct de înregistrare.

Traficul rutier a fost reluat pe autostrada M5, situată în apropiere, prin postul de frontieră, închis parţial după evadarea imigranţilor, potrivit unui corespondent MTI.

Poliţia a cerut presei să părăsească zona din jurul taberei, deoarece “prezenţa jurnaliştilor pune în pericol autorităţile”, în opinia forţelor de ordine, care apreciază că imigranţii “au profitat de prezenţa presei pentru a atrage atenţia asupra situaţiei”.

——–

UPDATE 18:06. Ungaria a închis temporar o parte a postului autorutier de fontieră Röszke, situat la frontiera cu Serbia, după ce aproximativ 300 de imigranţi au evadat, vineri, de la o tabără de primă primire situată în apropiere, a anunţat poliţia, relatează AFP, citată de Mediafax.

———

Aproximativ 300 de imigranți ilegali au fost capturaţi, vineri după-amiază, de poliţia ungară, după ce au evadat din centrul de primire de la Roszke, în apropiere de granița cu Serbia, informează MTI, citat de Agerpres. 

”Potrivit estimărilor, 300 de imigranți ilegali au trecut de bariera centrului de primire a imigranților de la Roszke la 11.30 (09.30 GMT), în două valuri, și au alergat spre autostrada M5”, aflată în apropiere, anunțase poliția ungară într-un comunicat, subliniind că ”au fost luate măsuri pentru arestarea acestora”. 

Citeşte şi: ONU cere UE să primească până la 200.000 de refugiaţi. “Nicio ţară nu poate refuza să îşi îndeplinească partea de obligaţii”

Unul dintre cei circa 300 de imigranți care evadase din centru a declarat pentru canalul de televiziune M1 că au dat un termen de două ore autorităților pentru a le procesa cererile. În caz contrar, ei vor încerca să-i convingă și pe ceilalți să evadeze din centrul de primire. 

Un corespondent al agenției MTI a declarat că traficul a fost reluat pe autostrada M5 din apropierea centrului de primire, după ce fusese întrerupt în momentul evadării imigranților. 

În condițiile în care Ungaria se confruntă cu un val masiv de imigranți ce doresc să ajungă în vestul Europei, parlamentul ungar a votat vineri o serie de amendamente destinate să consolideze legile referitoare la protecția frontierelor țării. 

Amendamentele au fost adoptate cu 140 de voturi pentru și 33 împotrivă, forul legislativ ungar având 199 de parlamentari. 

Potrivit noilor norme, vor fi create zone de tranzit de-a lungul graniței cu Serbia, vor fi înăsprite pedepsele penale pentru trafic de persoane și distrugerea gardului frontalier va fi considerată infracțiune. 

 

 

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă