11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial300 de refugiați au renunțat la un marș simbolic spre UNGARIA din...

300 de refugiați au renunțat la un marș simbolic spre UNGARIA din cauza căldurii

Un grup de 300 de migranţi, care a pornit vineri pe jos din Belgrad, a renunţat din cauza căldurii la un marş simbolic până în Ungaria, informează AFP citată de Agerpres.

Cei mai mulți dintre membrii grupului s-au duminică de frontieră la bordul unui tren, a anunțat Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). 

Migranţii au ajuns duminică dimineaţa cu trenul în oraşul Subotica, aflat în apropierea frontierei ungare, şi şi-au continuat marşul. La începutul după-amiezii ei se aflau la câţiva kilometri de destinaţie, a anunţat agenţia ONU pentru AFP. 

Printre cei 300 de migranţi, majoritatea erau tineri afgani şi pakistanezi, dar şi irakieni sau iranieni. Ei doreau să transmită un mesaj Occidentului pentru a forţa porţile Uniunii Europene, dar în cele din urmă au renunţat la marş sâmbătă seara, după ce au ajuns în oraşul Novi Sad, situat la 70 kilometri nord de Belgrad. Jumătate dintre ei au renunţat deja la drum, afectaţi de canicula care s-a abătut asupra regiunii. 

Potrivit UNHCR, în Serbia se aflau duminică între 2.500 şi 2.800 de migranţi, în tabere de primire sau în tabere improvizate, în apropierea frontierei ungare. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă