10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial43 de ziariști au fost arestați în TURCIA. Pe numele altor 100...

43 de ziariști au fost arestați în TURCIA. Pe numele altor 100 au fost emise mandate de arestare

43 de jurnaliști au fost arestați, iar pe numele altor cel puțin 100 au fost emise mandate de arestare, relatează duminică ziarul Hurriyet Daily News citat de Agerpres.

O asociație a ziariștilor susține că arestările de jurnaliști fac parte din seria de măsuri de epurare luate de autoritățile turce după tentativa de lovitură de stat eșuată din 15 iulie.

Platforma pentru Jurnalism Independent (P24), cu sediul la Istanbul, a anunțat că, odată cu arestarea la 11 august a corespondentei cotidianului Zaman (acum închis), Aysenur Parildak, numărul ziariștilor arestați pe motiv că ar fi avut legătură cu puciul ratat se ridică la 43.

În afara acestor măsuri împotriva jurnaliștilor, autoritățile turce au impus interdicții de călătorie asupra angajaților în mass media, după cum a anunțat la 11 august directoratul general al prim-ministrului pentru mass media și informații (BYEGM). Acesta a transmis că, potrivit unui ordin din 23 iulie al poliției, jurnaliștii care dețin pașapoarte de serviciu de culoare gri trebuie să primească în prealabil acceptul BYEGM înainte de a efectua călătorii în afara țării.

Totodată, potrivit unor informații, circa 200 de jurnaliști au primit interdicție de a intra în clădirea parlamentului turc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă