17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecial50 de copii eliberați din armată

50 de copii eliberați din armată

Puternica armată birmană a redat vieţii civile 46 de copii, continuându-şi eforturile depuse pentru a pune capăt unei practici care a afectat mult timp această ţară, a anunţat duminică presa oficială, potrivit AFP.

Myanmar a semnat în iunie 2012 un acord cu ONU, menit să împiedice recrutarea copiilor sub drapel şi să permită revenirea la viaţa civilă a minorilor deja înrolaţi.

Cei 46 de copii au fost redaţi familiilor lor în cursul unei ceremonii desfăşurate sâmbătă la Yangon, a informat cotidianul în limba engleză Global New Light of Myanmar.

"Armata a eliberat 744 de recruţi în 12 etape, printre care eliberările de sâmbătă", a scris jurnalul.

"Tatmadaw (armata birmană) este hotărâtă să elibereze din rândurile sale soldaţii minori", a adăugat publicaţia, citând un oficial militar, generalul Tauk Tun.

Până în prezent, nu existe date credibile despre numărul minorilor care se mai află în rândurile armatei birmane.

Aceasta a fost acuzată de încălcarea drepturilor omului, inclusiv că a recrutat cu forţa copii pentru a se folosi de ei ca hamali sau în operaţiuni de deminare.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, cel puţin şapte grupări rebele ale minorităţilor etnice au recurs, de asemenea, la copii soldaţi.

După dizolvarea juntei în martie 2011, noul regim a introdus reforme politice şi economice spectaculoase care au permis ridicarea aproape integrală a sancţiunilor occidentale

Cele mai citite

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...
Ultima oră
Pe aceeași temă