13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialAnchetă în Austria: Peste 70 de refugiați, găsiți MORȚI într-un camion. Cine...

Anchetă în Austria: Peste 70 de refugiați, găsiți MORȚI într-un camion. Cine sunt suspecții

UPDATE: Poliția ungară a reținut trei persoane suspectate că ar fi implicate în tragedia produsă joi, unde 59 de bărbați, opt femei și patru copii, au fost găsiți morți într-un camion abandonat în Austria, potrivit ministrului austriac de Interne.

Citește și: Ungaria a arestat trei suspecți în cazul imigranților găsiți morți în Austria

—–

UPDATE:  Peste 70 de cadavre, printre care și copii, s-ar afla în tirul găsit, joi, pe o autostradă din Austria, a anunțat, vineri dimineața, ministerul austriac de Interne, conform Mediafax

Ministerul a anunţat vineri dimineaţa că anchetatori au recuperat cadavrele în noaptea de joi spre vineri şi că aceştia au confirmat că printre victime se află copii.

——-

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi, că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul camionului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, informează Mediafax.

“Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz”, potrivit unui comunicat al MAE.

Citește și: Precizări MAE privind accidentul din Austria, în care zeci de refugiați au murit

UPDATE: Şoferul camionului în care erau zeci de imigranţi morţi este cetăţean român, potrivit poliţiei austriece, relatează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, potrivit filialei austriece a publicaţiei The Local.

“Autorităţile austriece şi ungare vor colabora strâns pentru arestarea celor responsabili”, a dat asigurări Janos Lazar.

UPDATE: Camionul din Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, aparţine unui român, a anunțat, joi, Guvernul de la Budapesta, informează Mediafax.

Camionul abandonat pe o autostradă din Austria, în care imigranţi morţi, avea numere de înmatriculare ungare, a confirmat Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Vehiculul a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei, a explicat Janos Lazar.

Autorităţile austriece cooperează cu poliţia ungară în acest dosar.

——————

Aproximativ 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion abandonat pe o autostradă din Austria, potrivit unor surse citate de cotidianul Corriere della Sera. 

Autorităţile suspectează că extracomunitarii s-au asfixiat, potrivit Mediafax

Citește și: Criza imigranților copleșește Europa. Ce soluții există pentru refugiați

Camionul a fost găsit pe autostrada A4, între localităţile Neusiedl şi Parndorf. Autostrada face legătura între frontiera ungaro-austriacă şi oraşul Viena.

Potrivit martorilor, autocamionul era parcat în zonă de cel puţin 48 de ore.

Autorităţile austriece anchetează circumstanţele producerii incidentului.

Şoferul camionului, suspectat de trafic de persoane, este căutat activ de poliţia austriacă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă