21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial72.000 de locuitori din Salonic au fost evacuați pentru dezamorsarea unui obuz...

72.000 de locuitori din Salonic au fost evacuați pentru dezamorsarea unui obuz din Al Doilea Război Mondial

Autorităţile elene au evacuat de la primele ore ale dimineţii de duminică până la 72.000 de persoane din Salonic. Locuitorii din mai multe cartiere rezidenţiale au fost evacuaţi pe stadioane, săli de sport şi cafenele, pentru ca experţii militari să poată dezamorsa şi elimina în siguranţă un obuz din Al Doilea Război Mondial.

”Suntem absolut pregătiţi. Le cer concetăţenilor să-şi păstreze calmul. Nu există niciun motiv de panică, nu există niciun pericol, aceste măsuri reprezintă precauţii pentru siguranţa locuitorilor”, a declarat guvernatorul regional Apostolos Tzitzikostas.

Operaţiunea complexă ar putea să dureze cel mult şase ore. Respectivul obuz cântăreşte 250 de kilograme şi a fost descoperit la o adâncime de cinci metri sub pământ, în urma unor lucrări de excavare la o staţie de distribuirea a gazelor naturale din Salonic.

Experţii militari vor încerca să dezamorseze bomba fără să o mute din şanţ, iar operaţiunea ar putea să dureze mai multe ore. Înainte de începerea operaţiunii au fost evacuate toate persoanele care locuiesc pe o rază de doi kilometri de obuz, fiind vorba de cea mai mare evacuare de după Al Doilea Război Mondial.

Potrivit Ministerului pentru Migraţie, printre persoanele evacuate se numără şi refugiaţii care trăiesc într-o fabrică abandonată, aceştia din urmă fiind trimişi într-o vizită la muzeul din Salonic.

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă