14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialA fost arestat responsabilul de răpirea şi uciderea celor tei copii israelieni

A fost arestat responsabilul de răpirea şi uciderea celor tei copii israelieni

Persoana responsabilă de răpirea şi uciderea celor tei copii israelieni în luna iunie a fost arestată. Palestinianul acuzat că a pus totul la cale a fost găsit în Cisiordania ocupată.

"Acum o lună, forţele israeliene de securitate l-au arestat în tabăra de refugiaţi Shuafat (la nord de Ierusalim, în Cisiordania) pe Hossam Kawasmeh, suspectat că a condus unitatea de comando care i-a răpit şi asasinat pe cei trei adolescenţi" israelieni, a anunţat poliţia într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Cei trei tineri, care frecventau o şcoală religioasă, au fost găsiţi morţi la 30 iunie, în apropiere de un drum unde au fost văzuţi ultima dată, cu două săptămâni înainte, făcând autostopul în Cisiordania.

Potrivit presei israeliene, Hossam Kawasme ar fi recunoscut, în timpul detenţiei, că a primit sprijin financiar din partea mişcării Hamas, pentru a recruta şi înarma unitatea de comado care i-a răpit şi ucis pe cei trei tineri.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hamas că este responsabilă de răpire, fapt dezminţit de mişcarea islamistă.

Cu o lună înainte de lansarea operaţiunii israeliene în Gaza, armata a efectuat o vastă urmărire în Cisiordania ocupată pentru a-i găsi pe cei tineri studenţi şi a destructura infrastructurile politice şi de caritate ale mişcării islamiste Hamas, mai scrie sursa citată.

Aproape 600 de palestinieni au fost arestaţi, dintre care două treimi sunt membri ai Hamas, potrivit unor surse palestiniene.

Însă Israelul caută în continuare doi palestinieni, şi anume pe Marouane Kawasmeh şi Amer Abu Eisheh, prezentanţi de la sfârşitul lui iunie de către serviciile de securitate internă ca fiind suspecţi de implicare în această afacere, a precizat marţi poliţia israeliană.

 

Cele mai citite

Jandarmii au îndepărtat un șarpe de aproximativ 80 de centimetri din scara unui bloc din Târgu-Jiu

Jandarmii au îndepărtat, luni seara, din scara unui bloc din centrul municipiului Târgu Jiu un şarpe de aproximativ 80 de centimetri, foarte agresiv, potrivit...

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă