23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialA fost arestat unul din șefii poliției de la Odesa pentru evenimentele...

A fost arestat unul din șefii poliției de la Odesa pentru evenimentele tragice din 2 mai

Șeful adjunct al Ministerului Regional de Interne, Dimitri Fuchedzhi a fost reținut, miercuri, la Odesa, informează agenția rusă de știri, ITAR-TASS.

Acesta este acuzat pentru lipsa de reacție în timpul evenimentelor care au avut loc pe 2 mai în orașul de la Marea Neagră. De asemenea, lui Fuchedzhi i se impută eliberarea susținătorilor federalizării, care erau reținuți în Casa Sindicatelor.

”În curând se vo mai face arestări în Odesa și mă refer la persoane importante”, a declarat Ivan Katerinchuk, nou numit în funcția de șef al departamentului geional din Odesa al Ministerului de Interne.

Oleh Makhnitskyi, Procurorul General al Ucrainei, a afirmat, referindu-se la implicarea poliției în evenimentele Odesa: "Putem spune că este vorba despre o înscenare. Și putem vorbi nu doar despre lipsa de reacție a poliției, ci despre implicarea ei în evenimentele tragice din 2 mai".

În a doua zi a lunii mai, în orașul de la Marea Neagră au izbucnit violențe fără precedent între militanţi proruşi şi grupuri de susţinători ai Administraţiei proeuropene de la Kiev. 46 de oameni au murit și peste 200 de persoane au solicitat ajutor medical din cauza rănilor primite.

Cele mai citite

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă