16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialA început referendumul separatiștilor din estul Ucrainei

A început referendumul separatiștilor din estul Ucrainei

Consultarea populară organizată de separatişti proruşi în estul Ucrainei asupra independenţei unei „republici populare” autoproclamate în regiunile Doneţk şi Lugansk, asupra cărora deţin controlul, a început duminică, potrivit unor jurnalişti AFP, citat de Mediafax.

Mai mult de şapte milioane de ucraineni din estul ţării sunt așteptaţi la urne pentru a decide situaţia regiunilor Doneţk şi Lugansk, lucru ce ar putea conduce la secesiunea acestei părţi a ţării. Referendumul, ale cărui consecinţe pot deveni istorice, este considerat ilegal de Kiev şi de comunitatea internaţională.

Pe ferestrele secţiei de votare de la Şcoala numărul 1 de pe bulevardul Puşkin, la Doneţk, principalul oraş din regiune, o localitate cu aproximativ un milion de locuitori, sunt afişate câteva foi de hărtie pe care scrie „referendum”, deasupra steagului „republicii” autoproclamate Doneţk – roşu şi albastru cu vulturul bicefal.

La ora locală 7.45 (7.45, ora României), Victoria Petrovna a sosit la secţie afirmând că, pentru ea, „este o zi importantă. Ni s-a spus să venim să votăm, deci este esenţial să facem acest lucru”. „Trăim momente foarte importante”,a subliniat ea pentru AFP.

În şcoală, două urne transparente mari sunt aşezate direct pe podea, iar aproximativ zece persoane asigură desfăşurarea votului, cu liste electorale în mână.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...
Ultima oră
Pe aceeași temă