20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialA murit Marion Barry, fostul primar al Washingtonului

A murit Marion Barry, fostul primar al Washingtonului

Marion Barry, fostul primar al Washingtonului, a murit la vârsta de 78 de ani, au anunțat duminică reprezentanți ai spitalului unde a fost internat acesta, citați de presa internațională.

Marion Barry era diabetic și, în ultimii ani, a fost supus unei operații de transplant de rinichi și suferea de cancer de prostată, se afla în stop cardiac atunci când a fost adus la spital și nu a putut fi reanimat.

După ce a fost ales primar, el a pus în funcțiune numeroase programe sociale, în special pentru a favoriza angajarea negrilor în câmpul muncii.

În ianuarie 1990, în urma unor dezvăluiri făcute de FBI în timpul celui de-al treilea mandat de primar al său, Barry a fost trimis la închisoare pentru șase luni, sub acuzația de consum și posesie de droguri.

Supranumit de mass-media "primarul pe viață" al Washingtonului, el a reușit să fie reales pentru a patra oară primar al capitalei SUA, în 1994.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă