15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialA murit cel mai scund om din lume

A murit cel mai scund om din lume

Cel mai scund om din lume, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, a murit, joi, la vârsta de 75 de ani, într-un spital din Pago Pago, capitala American Samoa, informează Mediafax.

Chandra Bahadur Dangi, care avea o înălţime de 54,6 centimetri, era bolnav de pneumonie,  potrivit relatărilor din presa internaţională.

Acesta a murit după trei ani de la primirea, pe 26 februarie 2012, a titlului de cel mai scund om din lume, din partea organizaţiei Cartea Recordurilor Guinness, conform abc.net.au.

Înainte de a primi acest titlu, Chandra Bahadur Dangi nu a părăsit niciodată satul în care locuia.

Ulterior, Chandra Bahadur Dangi a călătorit în diverse ţări, uneori împreună cu cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kösen, care are o înălţime de 2,51 metri.

Chandra Bahadur Dangi nu a fost doar cel mai mic bărbat din lume, ci şi cea mai mică persoană din lume. Cel care a deţinut acest record înainte, cu o înălţime de 57 de centimetri, Gul Mohammed, a murit la 40 de ani, în 1997.

Dangi cântărea 12 kilograme la primirea titlului de cea mai scundă persoană din lume şi a declarat la momentul respectiv, pentru AFP, că recunoaşterea mondială de care are parte va recompensa, într-un fel, anii de suferinţă pe care i-a trăit.

Rămas orfan la 12 ani, acesta era dus de membrii familiei sale la diferite bâlciuri şi prezentat ca o curiozitate. Dangi se ocupa cu producerea materialelor din cânepă şi a ieşit din satul său, situat într-o zonă foarte săracă a Nepalului, la 350 de kilometri de Kathmandu, doar de câteva ori.

Chandra Bahadur Dangi a venit pentru prima dată în viaţă în Kathmandu la ceremonia de decernare a titlului oferit de Guinness. “Vreau să vizitez multe ţări străine şi să cunosc oameni din toată lumea”, spunea, la momentul respectiv, Dangi.

Nu se cunoaşte motivul ştiinţific pentru care unii oameni au o înălţime atât de mică, dar mulţi dintre ei au fost diagnosticaţi cu nanism.

 

Cele mai citite

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români...

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...
Ultima oră
Pe aceeași temă