10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAccident aviatic GRAV în Indonezia: Cel puțin 116 persoane au murit, în...

Accident aviatic GRAV în Indonezia: Cel puțin 116 persoane au murit, în urma PRĂBUȘIRII unui avion militar

Cel puțin 116 persoane au murit, marți, în Indonezia, după ce un avion militar s-a prăbușit într-o zonă locuită din Medan, informează Agerpres.

Avionul, un Hercules C-130 vechi de 51 de ani, a decolat în jurul prânzului de la o bază militară și s-a prăbușit în oraș două minute mai târziu, la circa 5 km de bază, producând o explozie puternică, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Fuad Basya.

Aeronava transporta 12 membri ai echipajului și 101 pasageri, a declarat, în cursul serii, pentru AFP, șeful forțelor aeriene, Agus Supriatna, indicând că niciuna dintre persoanele aflate la bord nu a supraviețuit.

În urma prăbușirii avionului și-au pierdut viața și cel puțin trei persoane de la sol, potrivit agenției locale de căutare și salvare.

Până în prezent, 84 de cadavre au fost recuperate și transferate la morga unui spital din Medan, au indicat reprezentanții spitalului.

Mulți dintre pasagerii avionului ar fi membri ai familiilor militarilor și femei, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al bazei aeriene de la Medan, de unde a decolat avionul. Cel puțin un copil se numără printre victime.

Mai multe clădiri din apropierea locului tragediei au fost serios avariate, iar câteva vehicule au fost distruse în urma prăbușirii aeronavei într-o zonă nou construită.

Avionul a întâmpinat probleme la puțin timp după decolare. “Pilotul a cerut să revină la bază, ceea ce înseamnă că a identificat o defecțiune”, a declarat Supriatna, care suspectează ”o problemă de motor”.

Avionul, construit în 1964, era ”într-o stare foarte bună”, a adăugat totuși șeful forțelor aeriene. Aeronava urma să transporte materiale militare spre alte baze.

Este pentru a doua oară când orașul Medan este lovit de o catastrofă aeriană. În 2005, un avion al companiei locale Mandala Airlines s-a prăbușit la puțin timp după decolare într-o zonă extrem de populată, făcând 150 de morți în total.

Indonezia s-a mai confruntat cu accidente de avioane militare, având un bilanț mediocru în materie de securitate aeriană militară și civilă.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă