15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Accident feroviar în Statele Unite. Trei oameni au murit şi peste...

FOTO+VIDEO. Accident feroviar în Statele Unite. Trei oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi, după ce unele vagoane au lovit peronul unei gări

Cel puţin trei persoane au murit în accidentul de tren produs joi dimineaţă, la oră de vârf, la Hoboken, în New Jersey, în timp ce aproximativ 100 au fost rănite, multe dintre ele fiind stare critică, au anunţat autorităţile medicale, citate de NBC News.

Accidentul a avut loc joi în Gara Hoboken din New Jersey, la limita administrativă cu statul New York. Trenul de navetişti a deraiat, iar vagoanele au lovit peronul. Numeroase persoane au fost rănite în accident, iar circulaţia feroviară este blocată. 

Primele două vagoane, care erau şi cele mai aglomerate, au fost avariate grav. Printre răniţi se află şi mecanicul locomotivei. Mai multe persoane sunt prinse încă în vagoane, iar numeroase ambulanţe şi echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă se află la faţa locului.

Potrivit primelor informaţii, trenul nu a oprit la capăt de linie, a sărit de şine şi a lovit peronul şi clădirea gării. Deocamdată anchetatorii merg pe varianta unui accident, dar au precizat că investigaţia este la început.

 

Hoboken se află pe malul vestic al râului Hudson, în apropiere de New York City. Gara sa este una dintre cele mai aglomerate din zona metropolitană şi este folosită de mulţi navetişti care merge din New Jersey în Manhattan.

Linda Albelli, în vârstă de 62 de ani, a povestit că stătea pe scaunul ei, într-unul dintre vagoanele din spate, când trenul s-a apropiat de gară. „Am observat ‘nu încetineşte, mergem prea repede’, şi atunci a fost o izbitură enormă”, a declarat ea.

O parte dintre pasagerii răniţi au fost întinşi pe băncile din gară, până la sosirea echipajelor de prim-ajutor, a adăugat femeia, citată de News.ro. “Erau atât de mulţi, mulţi oameni aveau nevoie de atenţie” medicală, a subliniat Albelli.

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă