16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAccident rutier GRAV în Franța: Patru minori au murit în weekend. Ce...

Accident rutier GRAV în Franța: Patru minori au murit în weekend. Ce s-a întâmplat

Patru minori au murit în weekend, după ce o utilitară la bordul căreia se aflau paisprezece minori, inclusiv şoferul, s-a răsturnat pe un drum departamental, în Franţa, informează Mediafax.

Furgoneta s-a răsturnat într-un şanţ, pe drumul departamental Morbihan, aproape de Rohan, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Într-un comunicat de presă, ministrul francez al Afacerilor Externe, Bernard Cazeneuve, şi-a exprimat susţinerea faţă de familiile victmelor, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

Citește și: FOTO. Accident feroviar în Franța: Un TGV a lovit un tractor. Cum s-a produs incidentul

Unul dintre tineri, rănit grav, a fost transportat în timpul nopţii cu elicopterul la un Centru de spitalizare din Rennes (CHU de Rennes), ceilalţi primind îngrijiri în diferite spitale din Morhiban. Minorii s-au îmbarcat în vehiculul împrumutat în absenţa părinţilor, de la domiciliul unde avea loc o petrecere.

Este vorba despre unul dintre cele mai grave accidente din ultimii ani care îi implică pe tinerii aflaţi la volan.

Sunt deja “două cauze evidente ale acestui accident, conducerea fără permis şi supraîncărcarea vehiculului”, o furgonetă Berlingo, a declarat duminică după-amiaza Yann Le Bris, procurorul-adjunct al comunei franceze Vannes, în cadrul unui briefing de presă la jandarmeria comunei Rohan, în care a avut loc accidentul.

El a adăugat că “doar audierea pasagerilor va putea permite o clarificare a circumstanţelor accidentului”. Niciuna dintre victime nu a fost deocamdată audiată din cauza stării în care se află, a precizat magistratul.

Citește și: Sute de pasageri ai unui TGV, EVACUAȚI. Ce s-a întâmplat

“Şoferului i-au fost luate probe de sânge, dar rezultatele nu se cunosc” şi sunt aşteptate marţi sau miercuri, a spus el.

O celulă de urgenţă psihologică a fost creată la primăria din Rohan, a anunţat magistratul.

“Acest accident aminteşte că, zilnic, pe drumurile din Franţa, sunt ucise nouă persoane, iar alte 100 sunt grav rănite. În anul 2014, 228 de minori şi-au pierdut viaţa pe străzi”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

În august 2013, cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani au murit în oraşul Carcasonne, unde şoferul, care conducea cu o viteză prea mare şi sub influenţa canabisului, a pierdut controlul vehiculului.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă