16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Accidente la indigo în Europa. O camionetă a lovit un grup...

UPDATE. Accidente la indigo în Europa. O camionetă a lovit un grup de pietoni, în Nantes

O camionetă a lovit, luni seară, un grup de pietoni, la un târg de Crăciun organizat în oraşul francez Nantes, relatează Mediafax.

Nouă persoane au fost rănite, iar şase sunt în stare gravă. Printre acestea se numără şoferul camionetei, care s-a înjunghiat în piept după accident şi este internat în stare critică, scrie ziarul Le Parisien.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba de "un act izolat, nu unul terorist", a declarat procuroarea Brigitte Lamy.

Nu există "vreo revendicare", a spus ea. "Un carnet a fost găsit alături de camionetă. Îl studiem", a continuat procuroarea din Nantes.

"Este un act voluntar", a adăugat ea, precizând că bărbatul era "cunoscut serviciilor", dar nu a menţionat pentru ce fapte.

Piaţa în care a avut loc incidentul – unde se desfăşura un târg de Crăciun – a fost evacuată. Numeroase persoane aflate în stare de şoc au primit îngrijiri medicale.

Tot luni seară un camion de salubrizare a lovit în plin într-un grup de pietoni, în centrul oraşului britanic Glasgow. Șase persoane au murit pe loc, iar alte zeci de persoane au fost rănite în accident. Potrivit presei britanice, incidentul a fost cauzat de o criză cardiacă a şoferului, care a fost transportat la spital.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă