25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAccidentul de elicopter din Marea Nordului, cauzat de o defecţiune tehnică

Accidentul de elicopter din Marea Nordului, cauzat de o defecţiune tehnică

Accidentul de elicopter care a avut loc, vineri, în Marea Nordului, în imediata apropiere a coastei de vest a Norvegiei, a fost cauzat de o defecțiune tehnică, au anunțat anchetatorii norvegieni, citați de AFP, informează Agerpres.

Pe baza datelor în posesia cărora am intrat, este vorba de o defecţiune tehnică. Nu a fost o eroare umană”, a declarat un responsabil al Agenţiei norvegiene pentru anchetarea accidentelor, Kare Halvorsen, în timpul unei conferinţe de presă organizate la Bergen (vest), într-un hangar ce adăpostea epava aparatului. 

Elicopterul, un EC225 Super Puma construit de Airbus Helicopters, s-a prăbuşit vineri pe o mică insulă din apropierea litoralului norvegian, în timp ce se întorcea de la o platformă petrolieră din Marea Nordului. Toţi cei 13 ocupanţi ai aparatului (11 norvegieni, un britanic şi un italian) au murit. 

Dacă pista tehnică nu le mai stârneşte niciun dubiu, anchetatorii nu s-au pronunţat încă asupra motivelor exacte ale dramei, cel mai grav accident de elicopter pe care l-a cunoscut Norvegia din 1978. 

Citește și: UPDATE: Un elicopter s-a prăbușit în Marea Nordului. Mai multe persoane au murit

Mărturii şi imagini capturate cu ajutorul telefoanelor mobile acreditează ideea că rotorul principal s-a detaşat de la carlingă înainte de prăbuşire. 

Autorităţile aviatice din Norvegia şi Marea Britanie au decretat începând de vineri o suspendare până la noi ordine a zborurilor aparatelor EC225. Niciun purtător de cuvânt al Airbus Helicopters nu a putut fi contactat pentru un comentariu. Duminică, constructorul i-a sfătuit pe proprietarii de aparate EC225 să-şi continue zborurile normal, în toate ţările unde sunt autorizate.

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă