14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialAcord ruso-chinez pentru înlocuirea dolarului american ca principală monedă de schimb valutar

Acord ruso-chinez pentru înlocuirea dolarului american ca principală monedă de schimb valutar

Rusia și China vor coopera în ceea ce privește politica monetară, a declarat ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, informează RIA Novosti.

”Detaliile vor fi discutate în cadrul întâlnirii care va avea loc cu președintele Băncii Naționale a Chinei”, a precizat Siluanov.

Un raport la Băncii Mondiale arată că, în acest an, economia Chinei o va depăși pe cea a SUA, devenind astfel cea mai mare din lume.

Cele două țări, membre ale blocul economic BRICS din care mai fac parte Brazilia, India și Africa de Sud, luptă de mai mult timp pentru a înlocui dolarul american ca principală monedă de schimb valutar la nivel global.

Ministrul rus de Finanțe s-a întâlnit în China cu un grup de investitori pentru a definitiva programe de investiții reciproce. De asemenea, se va semna un acord de cooperare între trezoreriile celor două mari puteri.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă