12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAcţiune comună a solicitanţilor de azil din Germania împotriva autorităţilor de la...

Acţiune comună a solicitanţilor de azil din Germania împotriva autorităţilor de la Berlin

Peste 3.000 de solicitanţi de azil din Germania au depus plângere împotriva autorităţilor pentru lentoarea cu care sunt examinate dosarele lor, conform unor date consultate duminică de către AFP. 

Un total de 3.271 de plângeri au fost depuse la sfârşitul lunii martie, a precizat Biroul Federal pentru imigranţi şi refugiaţi într-un răspuns scris la întrebarea unui deputat german, care a putut fi consultat de AFP, potrivit Agerpres. O treime dintre plângeri au fost depuse în faţa tribunalelor din Renania de Nord-Westfalia (vest), cel mai populat land din Germania, cu mari oraşe precum Köln, Düsseldorf sau Dortmund. 

Astfel de plângeri pot fi considerate valide dacă se dovedeşte că administraţia germană nu a oferit un răspuns la o cerere de azil într-un timp definit. În februarie, responsabilului Biroului, Frank-Jürgen Weise, a recunoscut că administraţia germană înregistrează întârzieri în analizarea solicitărilor de azil, după venirea a peste un milion de imigranţi şi refugiaţi în ţară numai în anul 2015. 

Între 670.000 şi 770.000 de persoane ajunse în 2015 nu au obţinut încă o decizie definitivă privind dosarul lor. Potrivit Ministerului de Interne, la sfârşitul lunii aprilie examinarea unei cereri de azil dura în medie 5,8 luni, comparativ cu 4,9 luni în luna august.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă