14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialActriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani

Actriţa Mildred Joanne Smith a murit la 94 de ani

Actriţa americană Mildred Joanne Smith, care a jucat alături de Sidney Poitier în filmul de debut al acestuia, "No Way Out", a murit pe 19 iulie, la vârsta de 94 de ani, potrivit unui anunţ al familiei artistei, citat de The Hollywood Reporter, scrie Mediafax. 

Mildred Joanne Smith a avut o carieră scrută, dar respectată în industria cinematografică.

Smith a jucat atât în piese pe Broadway, cât şi în filme precum "Men to the Seas", "Mamba's Daughters", "Beggar's Holiday" şi "No Way Out".

Aceasta este cunoscută pentru interpretarea rolului Cora Brooks, soţia lui Luther Brooks (Sidney Poitier) din filmul "No Way Out" (1950). De altfel, aceasta a fost pelicula de debut a lui Sidney Poitier.

La doar doi ani după ce a jucat în "No Way Out", cariera actriţei a luat-o pe o pantă descendentă după ce Smith a fost rănită într-un accident aviatic, în 1952.

După ce s-a recuperat, Smith s-a reorientat şi a început o carieră în domeniul muzical. A început să cânte alături de Duke Ellington şi Billy Strayhorn în musicalul "Cockles and Champagne", în Londra.

Ulterior, aceasta a lucrat ca editor pentru revista Our World, iar apoi a devenit profesoară la o şcoală din White Plains, New York.

A fost căsătorită cu David A. Hepburn, jurnalist şi vicepreşedinte al WNEW-TV din New York, care a decedat în 1985.

Smith a avut o fiică şi un fiu, Vanessa şi David, o fiică vitregă, Valerie, şi şase nepoţi, Brandon, Chelsea, Cole, Kaleo, Sage şi Koa.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen continuă seria invincibilității! „Farmaciștii” au ajuns la 50 de meciuri fără eșec

Bayer Leverkusen, noua campioană a Germaniei, a ajuns la 50 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile, după ce s-a impus cu un...

România încă are nevoie de militari profesioniști. Recrutarea continuă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) își continuă eforturile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldați și gradați profesioniști. În cadrul seriei a doua a...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă