9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAdjunctul secretarului de stat american, Hoyt Yee, despre protestele antiguvernamentale din România:...

Adjunctul secretarului de stat american, Hoyt Yee, despre protestele antiguvernamentale din România: “Suntem cu toţii interesaţi de ce urmează”

Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, rsponsabil pentru afaceri europene, Hoyt Yee, a declarat că Washingtonul va continua să urmărească protestele antiguvernamentale din România, scrie Mediafax.

Hoyt Yee,  adjunctul secretarului de stat american, s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali de la guvern şi preşedinţie, potrivit televiziunii publice. Oficialul american a transmis că protestele românilor „au fost o sursă de inspiraţie la Washington şi în alte capitale ale lumii, pentru că reprezintă democraţia în acţiune”.

“Cred că a fost notabil şi de apreciat că premierul a dat înapoi, la scurt timp după startul protestelor cauzate de modificările legislative. Arată receptivitate la nemulţumirile oamenilor. Acest lucru ne dă încredere că democraţia e puternică în România. În acelaşi timp noi vom continua să urmărim subiectul, pentru că am văzut azi că încă mai sunt protestatari în faţa guvernului. Cred că este un simbol important, dar este şi un semnal că suntem cu toţii interesaţi de ce urmează. Sperăm şi suntem încrezători că Guvernul va face paşii corecţi să îi convingă pe cetăţeni de angajamentul său pentru statul de drept şi să îi liniştească pe aliaţi, inclusiv SUA, că este dedicat acestei valori importante care stă la baza parteneriatului nostru strategic şi a NATO”, a afirmat înaltul oficial american.

Acţiunile Guvernului Grindeanu în domeniul Justiţiei au generat cele mai mari manifestaţii din ţară de la căderea regimului comunist şi nu au rămas fără ecou în presa internaţională, fiind comentate intens si de către oficialii europeni sau de către cei americani.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă