10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Aeroportul din Nisa, evacuat

FOTO + VIDEO. Aeroportul din Nisa, evacuat

Aeroportul din Nisa este evacuat, vineri, din cauza unui bagaj lăsat nesupravegheat în terminalul 1, relatează RT. Potrivit unui jurnalist de la Associated Press, accesul în clădirea aeroportului este restricționat, iar personalul militar face verificări, informează Foxnews.

Informația a fost confirmată și de un oficial aeroportuar, citat de Reuters. Potrivit acestuia, este vorba despre o măsură de precauţie.

 

Potrivit unui jurnalist CBS News, a fost evacuată zona de ridicări bagaje.

 

 

 

84 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, joi seara, la Nisa. Printre răniți sunt și doi cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Autorul atacului ar fi un bărbat de 31 de ani, franco-tunisian. În urma atacului, Franța va prelungi, cu trei luni, starea de urgență. Totodată, zilele de 16, 17 și 18 iulie au fost decretate zile de doliu național.

Autorul atacului este un cetățean franco-tunisian de 31 de ani, care înainte să fie împușcat de polițiști ar fi strigat „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare!”).

Sângerosul atac a stârnit numeroase reacții internaționale. Astfel, lideri globali precum Barack Obama, Angela Merkel, Theresa May, cât și liderii români, printre care Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au condamnat, în termeni duri, atentatul terorist.

– în curs de actualizare – 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă