10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAeroportul din Amsterdam a fost parțial evacuat după o alertă cu bombă

Aeroportul din Amsterdam a fost parțial evacuat după o alertă cu bombă

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost evacuat parţial marţi seară în urma unei alerte cu bombă, iar o persoană a fost arestată, a informat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de AFP, informează Agerpres.

“Poliţia a evacuat o partea a aeroportului, precum şi hotelul Sheraton din vecinătate, iar o persoană a fost arestată”, a declarat purtătoarea de cuvânt Danielle Timmer, care a susținut că nu are alte informaţii. 

Imagini transmise la posturile de televiziune au arătat membri ai poliţiei militare puternic înarmaţi patrulând în jurul aeroportului care a ridicat nivelul de securitate după atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie. 

La ora 21.45 (19.45 GMT), un individ a fost arestat în zona din faţa intrării principale a aeroportului”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei militare, Alfred Ellwanger. 

“Echipa de deminare este la faţa locului şi controlează bagajele bărbatului”, a mai spus el. 

Niciun zbor nu a fost afectat, a adăugat Alfred Ellwanger, iar trenurile circulă normal la gara care leagă aeroportul de restul ţării. 

Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor evacuate atunci când poliţia militară a înconjurat zona, dar, a adăugat purtătorul de cuvânt, la această oră mai sunt doar câteva plecări şi sosiri. 

Schiphol, aflat în vecinătatea capitalei olandeze Amsterdam, este unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din Europa cu aproximativ 50 de milioane de pasageri anual.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă