10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAfaceri cu excursii la Auschwitz. Afaceriști evrei au mărit artificial prețurile

Afaceri cu excursii la Auschwitz. Afaceriști evrei au mărit artificial prețurile

Şapte persoane au fost reţinute în Israel sub suspiciunea că au aranjat preţuri ale unor excursii pentru elevi de liceu la Auschwitz şi la alte foste lagăre de concentrare din Polonia, informează DPA, citată de Agerpres.

Cele şapte persoane au fost arestate luni în urma unei investigaţii sub acoperire a poliţiei timp de mai multe săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt Mickey Rosenthal.

“Cei şapte sunt suspectaţi că au fost implicaţi în calcularea şi schimbarea preţurilor cu scopul de a fura bani”, a spus el. 

Suspecţii, reprezentanţi ai unor agenţii de turism, s-ar fi înţeles între ei pentru fixarea preţurilor pentru o licitaţie de a transporta elevi de liceu în excursii în Polonia. Aranjamentul le-ar fi permis să mărească preţurile pe care statul le-ar fi plătit pentru deplasarea tinerilor. 

În Israel, excursiile la fostele lagăre de concentrare sunt deseori văzute ca un ritual pentru tineri şi urmăresc să îi ajute să înţeleagă Holocaustul, cea mai mare tragedie din istoria modernă a evreilor. Şase milioane de evrei se estimează că au fost ucişi în Germania şi în alte ţări în timpul regimului nazist.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă