7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAfganistan: 18 persoane, printre care și civili, au fost ucise, într-un atac...

Afganistan: 18 persoane, printre care și civili, au fost ucise, într-un atac cu dronă al armatei americane

18 persoane au murit, miercuri, în provincia afgană Nangarhar, în urma unui atac cu dronă executat de armata americană, informează Reuters, citat de Agerpres.

Șeful poliției din districtul Achin a precizat că atacul a avut loc asupra locuințe din provincia situată în estul țării, la granița cu Pakistan. În urma acestuia, 15 militanți și trei civili au fost uciși.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al poliției din Nangarhar, Hazrat Hussain Mashriqiwal, a negat că printre victime ar fi și necombatanți. Potrivit acestuia, în atac au fost uciși mai mulți lideri ai Statului Islamic.

În același timp, comandamentul militar american la Kabul susține că forțele SUA au întreprins o lovitură aeriană „antiteroristă” la Achin, însă nu a dorit să discute despre ținta vizată. „Forțele SUA în Afganistan tratează cu mare seriozitate toate afirmațiile cu privire la victime civile”, a declarat generalul de brigadă Charles Cleveland.

Victimele civile rezultate în urma unor atacuri aeriene americane împotriva talibanilor și a altor militanți în Afganistan constituie o sursă de fricțiune între aliații care luptă din 2001 pentru a pune capăt opoziției insurgenților față de guvernul de la Kabul.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă