12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAfganistan: 18 poliţişti afgani, capturaţi de talibani

Afganistan: 18 poliţişti afgani, capturaţi de talibani

Optsprezece poliţişti afgani au fost capturaţi de talibani, după ce gruparea teroristă a preluat controlul asupra unui district din nordul Afganistanului, potrivit Mediafax

Printre cei 18 poliţişti răpiţi se află şi şeful poliţiei din districtul Ghormach, din provincia nordică Faryab, unde au avut loc confruntări între forţele de ordine afgane şi talibani în urmă cu două zile, a precizat marţi şeful poliţiei din provincia Faryab.

Ministerul de Interne afgan a anunţat că şeful poliţiei din districtul Ghormach şi cei 17 poliţişti sunt daţi dispăruţi de luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne afgan , Sediq Sediqqi, talibanii au cucerit districtul Ghormach duminică.

Un purtător de cuvânt al grupării radicale Taliban a confirmat capturarea şefului poliţiei din Ghormach, care a fost rănit în confruntările de duminică, însă a precizat că ar mai fi deţinuţi ostatici încă 13 poliţişti, nu 17 după cum afirmă autorităţile afgane.

Sediqqi a precizat că forţele de ordine afgane au fost trimise în provincia Faryab şi că prim-vicepreşedintele Abdul Rashid Dostum va coordona operaţiunile din acea zonă. Dostum, un fost comandant suprem de război, care nu are nicio poziţie în cadrul Armatei afgane, a început să lupte de curând, cu miliţia personală, împotriva talibanilor şi a altor terorişti din provinciile nordice al Afganistanului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă