14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAfganistan: Un al doilea atac pe aeroportul din Karachi s-a încheiat fără...

Afganistan: Un al doilea atac pe aeroportul din Karachi s-a încheiat fără victime

Atacul de marţi de pe aeroportul din Karachi, al doilea în mai puţin de două zile, s-a încheiat rapid şi fără victime, după ce atacatorii au fugit, au anunţat forţele de securitate locale, relatează AFP, conform Mediafax.

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unui post de control situat la intrarea în aeroport, la peste un kilometru de terminalul de pasageri. Autorităţile au suspendat imediat zborurile.

"Situaţia este acum sub control. Atacatorii au fugit după ce au deschis focul", a declarat colonelul Tahir Ali, purtătorul de cuvânt al ASF, forţa paramilitară care se ocupă de securitatea aeroportului, la aproximativ o oră de la începutul atacului.

Gărzile din cadrul ASF au replicat trăgând focuri de avertisment în aer, după care s-au lansat într-o urmărire a atacatorilor şi au constatat că aceştia au fugit.

Potrivit ASF au fost doi atacatori, în timp ce purtătorul de cuvânt al armatei, Asim Bajwa, a vorbit despre "trei sau patru".

"Au fugit fără să poatră intra în perimetrul aeroportului", a adăugat acesta din urmă.

Aeroportul a fost deja atacat în noaptea de duminică spre luni de un comando taliban înarmat, un atac care a durat peste 12 ore şi s-a soldat cu 37 de morţi, între care zece atacatori.

Acest prim atac a ridicat deja semne de întrebare cu privire la modul în care un astfel de comando rebel a intrat într-una dintre zonele strategice ale ţării, în principiu cele mai securizate.

Atacul a fost revendicat de Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), principalul grup rebel islamist din ţară şi apropiat de Al-Qaida, ale cărui numeroase atacuri au provocat peste 6.000 de morţi din 2007.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă