12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandă companiilor europene să evite cursele...

UPDATE. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană recomandă companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel, după atacul din Tel Aviv

UPDATE. Tarom a anuţat marţi seara anularea cursei RO 153/4 Bucureşti – Tel Aviv – Bucureşti, "pentru că nu putea fi operată în siguranţă", informează Mediafax.

"Ca urmare a mesajelor primite din partea autorităţilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucureşti din data de 22.07.2014 a fost anulată pentru că nu putea fi operată în siguranţă", anunţă Tarom într-un comunicat.

"Pasagerii cursei TAROM, Bucureşti-Tel Aviv-Bucureşti, care a fost anulată beneficiază de asistenţă", dă asigurări compania.

"In funcţie de evoluţia evenimentelor, vă vom ţine la curent cu privire la următoarele curse pentru această destinaţie", se mai arată în comunicat.

Companiile europene care operează curse spre Israel sunt sfătuite de Agernția Europeană pentru Siguranța Aeriană (AESA) să evite astfel de zboruri până la stabilizarea situației. Recomandarea vine după un atac cu rachete care a avut loc în apropierea aeroportului din Tel Aviv, informează AFP, citat de b1tv.ro.

Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanţi Hamas în contextul conflictului cu armata israeliană, informează AFP.

"Am decis suspendarea zborurilor până la noi ordine, urmărim situaţia îndeaproape", a comunicat compania Air France.

La rândul său, compania germană Lufthansa a anunţat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore.

Companiile Delta Airlines, US Airways şi United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel în cursul zilei de marţi.

Decizii similare au luat companiile Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada şi KLM.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă