12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAjutoare pentru sirieni, într-un oraș bombardat de lângă Damasc

Ajutoare pentru sirieni, într-un oraș bombardat de lângă Damasc

Sirienii din orașul Douma, lângă Damasc, considerat un bastion al rebelilor, a primit, sâmbătă, ajutoare umanitare, din partea Semilunii Roșii, relatează Sana, citată de AFP, conform Agerpres. 

Printre ajutoarele trimise se află medicamente, cum ar fi insulină, dar şi lapte praf pentru sugari, a informat directorul pentru operaţiuni al Semilunii Roşii siriene, Hazem Bakla. 

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare din Siria a confirmat trimiterea acestor ajutoare la Douma, localitate situată în Ghouta Orientală, un fief rebel la est de Damasc asediat din 2013 de către forţele regimului. 

Aproximativ 486.700 de persoane trăiesc în prezent în regiuni asediate de armată sau de rebeli, potrivit Naţiunilor Unite. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa acolo din cauza lipsei alimentelor şi a asistenţei medicale. 

Organizaţia internaţională a afirmat vineri că speră să poată livra, "fără întârziere", ajutoare populaţiei din oraşele asediate în Siria, după acordul privind încetarea ostilităţilor încheiat la Munchen de Grupul internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG). 

ONU a menţionat că din cele 116 cereri de acces în oraşe asediate, doar vreo zece au fost satisfăcute de autorităţile de la Damasc. 

SUA şi Rusia au ajuns la un acord în cursul nopţii de joi spre vineri la Munchen, unde a avut loc o reuniune internaţională pentru a încerca reglementarea conflictului sirian, asupra unei 'încetări a ostilităţilor' în Siria după o săptămână, exceptând ofensiva împotriva jihadiştilor, pentru a relansa procesul de pace şi a stopa exodul civililor.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă