13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAjutor pentru victimele crizei umanitare din Siria

Ajutor pentru victimele crizei umanitare din Siria

Ţările donatoare, reunite în Kuwait, au promis, marţi, un ajutor în valoare de 3,8 miliarde de dolari pentru victimele crizei umanitare din Siria, informează Mediafax.

“Pomisiunile de donaţii s-au ridicat la 3,8 miliarde de dolari. Aceste promisiuni sunt foarte generoase”, a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la finalul celei de-a treia conferinţe a donatorilor pentru Siria, anunţă site-ul 7sur7.be, care citează agenţia Belga.

Deşi această sumă este mai mare decât cea colectată la primele două conferinţe, totuşi ea acoperă mai puţin de jumătate din obiectivul de 8,4 miliarde de dolari fixat de ONU pentru 2015.

ONU a revizuit în creştere necesarul financiar pentru ajutorarea celor aproximativ zece milioane de refugiaţi sau strămutaţi, adică aproape jumătate din cei 23 de milioane de locuitori ai Siriei., ca urmare a ”agravării” crizei umanitare în teritoriul sirian.

Uniunea Europeană şi-a dublat ajutorul la aproximativ 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari), adică aproape o treime din suma totală promisă marţi. Statele Unite au promis 507 milioane de dolari şi peste 500 de milioane de dolari unor ONG-uri. ONG-ul turc Humanitarian Relief Foundation a obţinut suma cea mai importantă, în valoare de 100 de milioane de dolari.

Gazda conferinţei, Kuwait, a anunţat un ajutor în valoare de 500 de milioane de dolari, urmată de Marea Britanie (150 de milioane de dolari) şi Emiratele Arabe Unite (100 de milioane de dolari).

Siria se confruntă, din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 215.000 de morţi.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă