11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAl Qaida: Liderul jihadist implicat în răpirea românului din Burkina Faso este...

Al Qaida: Liderul jihadist implicat în răpirea românului din Burkina Faso este în VIAȚĂ

Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi) a dezmințit moartea liderului jihadist algerian Mokhtar Belmokhtar într-un raid aerian american lansat la sfârșitul săptămânii trecute în Libia, relatează Agerpres.

”Khaled Abu al-Abbas este încă în viață și este bine. Adevărata țintă a acestei lovituri aeriene au fost leii Libiei”  se arată în comunicatul Aqmi postat în noaptea de joi spre vineri pe site-urile jihadiste, folosind numele sub care Belmokhtar este cunoscut în cercurile islamiste.

Belmokhtar ar fi fost implicat și în răpirea românului din Burkina Faso. 

Citește și: Liderul jihadist implicat în RĂPIREA românului din Burkina Faso, UCIS de americani

Într-un comunicat difuzat joi de agenția privată din Mauritania Al-Akhbar, grupul Al-Mourabitoune al lui Belmokhtar a dezmințit deja moartea liderului său în acest atac aerian în estul Libiei.

Statele Unite au anunțat că au lansat duminică un raid în estul Libiei pentru a încerca să-l ucidă pe Mokhtar Belmokhtar, iar guvernul libian recunoscut de comunitatea internațională a afirmat că Belmokhtar a fost ucis în acest atac.

Citește și: „Gangsterul jihadist“ a murit din nou?

Atacul aviației americane a avut ca țintă o clădire din localitatea Ajdabiya, situată în estul Libiei, unde s-a presupus că se afla acest lider jihadist. El este responsabil pentru răpirea de-a lungul anilor a zeci de occidentali în regiunea Sahelului, presa afirmând că mulți dintre aceștia au fost eliberați în urma unor răscumpărări plătite de statele de origine ale celor răpiți.

Cele mai citite

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

VIDEO. Messi și compania revin și câștigă partida cu Montreal

Inter Miami, echipa unde evoluează Lionel Messi, s-a impus cu 3-2 în meciul cu Montreal, dar argentinianul nu a reușit să înscrie. Seria lui Lionel...
Ultima oră
Pe aceeași temă