11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri în Afganistan. S-au deschis urnele pentru al doilea tur al scrutinului...

Alegeri în Afganistan. S-au deschis urnele pentru al doilea tur al scrutinului prezidențial

Secțiile de vot s-au deschis la ora locală 07.00 (05.30, ora României) în Afganistan pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Scrutinul este atent supravegheat de forțele de securitate din cauza amenințărilor făcute de rebeli, informează Mediafax.

Afganii sunt chemaţi la urne să-l aleagă pe succesorul lui Hamid Karzai dintre favoritul Abdullah Abdullah, fostul purtător de cuvânt al celebrului comandant Massoud care a obţinut 45% din voturi la 5 aprilie, şi Ashraf Ghani, un fost funcţionar al Băncii Mondiale (31,6%).

"Am venit să particip la alegeri pentru că buletinul meu poate aduce o schimbare în vieţile noastre", a declarat pentru AFP Janat Gul, un comerciant de 45 de ani.

"Voi vota pentru candidatul care va redresa economia, va crea locuri de muncă şi ne va schimba traiul de zi cu zi", a spus el.

La Kabul, capitala ţării, un important dispozitiv de securitate a fost mobilizat pe străzi, cu scopul de a dejuca eventuale atentate ale talibanilor.

În total, aproximativ 400.000 de militari şi poliţişti au fost mobilizaţi în întreaga ţară.

Rebelii islamişti se opun acestor alegeri şi i-au avertizat pe alegătorii care intenţionează să meargă la vot că se expun pericolului.

Rezultatele provizorii ale scrutinului urmează să fie anunţate la 2 iulie, iar cele finale la 22 iulie.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă