17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialALEGERI ÎN SUA. Donald Trump, evacuat de pe scenă de gărzile de...

ALEGERI ÎN SUA. Donald Trump, evacuat de pe scenă de gărzile de corp. Un bărbat a strigat ”Armă!”

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a fost scos de urgență, sâmbătă seara, de pe scenă de doi bodyguarzi, în timpul unui miting electoral la Reno (Nevada), informează posturile de televiziune CNN și BBC, citate de Agerpres. Potrivit unui comunicat Secret Service, incidentul a fost declanșat de un individ neidentificat din public, aflat chiar în fața scenei, care la un moment dat a strigat "Armă!".

Două gărzi de corp l-au prins pe Trump de umeri și l-au dus rapid în culise, în timp ce alți agenți au sărit pe bărbatul din primul rând. Ulterior, acesta a fost evacuat din sală sub escorta poliției, cu mâinile la spate.

Donald Trump a revenit pe scenă după câteva minute și și-a continuat discursul. "Nu vom fi opriți niciodată. Nimeni n-a spus că va fi ușor. Vreau să mulțumesc Secret Service", a spus Trump.

Secret Service și poliția anchetează incidentul, deși nu a fost găsită nicio armă asupra suspectului sau în imediata apropiere.

Silviu Sergiu
Silviu Sergiuhttp://silviu-sergiu
Studii: Licentiat al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării (secția Jurnalism) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (promoția 2001); Master în ”Comunicare și relații publice” (specializarea ”Marketing politic”) din cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) din București (promoția 2004); Masterand in ”Managementul instituțiilor de presă”, in cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București. Experiență profesională: Curierul național - redactor economic (aprilie 1998- octombrie 1998); Jurnalul național - redactor politic (1998- 2005); Evenimentul zilei - redactor politic (2005-2006), șef secție ”Politică internă” (2006-2008), editor coordonator (2008-2003), redactor șef-adjunct (2013- 2016); Senior editor "Romania libera" în prezent.
Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă