15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri Locale Republica Moldova: Câți observatori internaționali au fost delegați

Alegeri Locale Republica Moldova: Câți observatori internaționali au fost delegați

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a acreditat în total 2.353 de observatori, dintre care 138 internaționali, la alegerile locale care vor avea loc duminică, peste Prut, conform Mediafax.

Din totalul de 2.353 de persoane acreditate, 2.215 sunt observatori naţionali, din partea a 14 organizaţii, iar 138 internaţionali, din partea a 24 de organizaţii. De asemenea, Comisia Electorală Centrală a avertizat candidaţii că sâmbătă şi duminică nu este permisă campania electorală, relatează Europa Liberă.

Cetăţenii moldoveni sunt chemaţi la urne, duminică, pentru a alege 898 de primari, peste 10.600 de consilieri locali şi 1.120 de consilieri raionali. Ei vor putea vota începând cu ora 07.00 şi până la ora 21.00 în cele 1.977 de secţii de votare deschise pe teritoriul ţării.

Aceste alegeri au loc după ce, vineri, premierul moldovean Chiril Gaburici, suspectat de falsificarea actelor sale de studii, şi-a anunţat demisia în cadrul unui briefing de presă. Deşi a precizat că renunţă la funcţie din cauza scandalului legat de diploma sa, Chiril Gaburici nu a spus dacă şi-a falsificat sau nu vreun act de studii.

Pregătirea profesională a lui Gaburici a fost pusă la îndoială în urmă cu trei luni. După o investigaţie jurnalistică, Ministerul de Interne a iniţiat o anchetă penală şi a constatat că Chiril Gaburici ar fi fost înmatriculat la universitate în baza unui atestat de şcoală medie. Documentul ar fi fost eliberat de Liceul “Ştefan cel Mare” din Chişinău, fostul Gimnaziu nr.8. Suspiciunea de falsificare a apărut însă după ce autorităţile au constatat că în anul în care a fost eliberată diploma, instituţia nu avea statut de liceu, ci doar de gimnaziu.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă