6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri prezidențiale în Franța. Comisia electorală cere presei să nu distribuie documentele...

Alegeri prezidențiale în Franța. Comisia electorală cere presei să nu distribuie documentele interne ale En Marche!

Comisia de Control a campaniei electorale din Franţa a cerut sâmbătă presei şi cetăţenilor să nu facă public sau să distribuie conţinutul documentelor interne ale echipei lui Emmanuel Macron publicate pe reţelele de socializare în urma unui “atac informatic”.

Comisia s-a reunit sâmbătă pentru a “discuta umările atacului informatic care a vizat echipa de campanie a lui Macron”, se arată într-un comunicat.

“Difuzarea sau redifuzarea unor astfel de date, obţinute fraudulos şi care ar fi putut fi, după toate aparenţele, amestecate cu informaţii false, este susceptibilă să intre sub incidenţa penală (…) şi să implice responsabilitatea autorilor”, a avertizat Comisia.

Mai mulți GB de documente interne (e-mailuri, documente contabile) ale anturajului candidatului En Marche! au fost publicate pe reţelele de socializare şi distribuite masiv de conturi apropiate de extrema-dreaptă, chiar înainte de încheierea campaniei electorale oficiale.

Documentele furate ar fi de natură contabilă, dar acestea sunt amestecate cu informaţii false, astfel că este dificil de discernut care este adevărul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă