21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri Republica Moldova. Cum se votează în România și în străinătate. GALERIE...

Alegeri Republica Moldova. Cum se votează în România și în străinătate. GALERIE FOTO

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniţă, a declarat că, până la ora 12.00, în România au votat aproximativ 3.000 de cetăţeni moldoveni, cea mai mare prezenţă înregistrându-se la cele două secţii organizate la Bucureşti. Diplomatul a subliniat că votul se derulează fără impedimente.

„Constat cu satisfacţie trendul ascendent al participării alegătorilor noştri, în mod special la ambasadă, la secţia consulară, la Constanţa, la Timişoara. (…) Cifra la ora 12.00 a participanţilor la vot este de aproape 3.000 de alegători", a declarat, duminică, ambasadorul Iurie Reniţă, citat de Mediafax.

Reniță a precizat că cea mai mare prezenţă, de aproape 1.000 de votanţi, s-a înregistrat la secţia de la ambasadă, iar la secţia consulară din Bucureşti este "o cifră aproape similară". "Aşteptăm acelaşi trend ascendent la Iaşi, la Suceava, Bacău, Galaţi şi Constanţa", a spus Reniţă.

Ambasadorul a mai afirmat că votul la cele 11 secţii din România decurge "fără impedimente".

"Constat o calitate indubitabilă a moldovenilor de a se mişca încet, dar când se mişcă bine să ştiţi că o fac foarte bine. Trendul este unul ascendent şi în continuare fac un apel către cetăţenii noştri să vină şi să voteze. Sper foarte mult ca spre sfârşitul zilei să avem o cifră cât mai impresionantă, pe potriva aşteptărilor şi doleanţelor cetăţenilor noştri", a afirmat ambasadorul.

"Ne dorim ca să partipe cât mai mulţi cetăţeni ai R. Moldova de a conferi segmentului preponderent care-şi doreşte o opţiune clară, pe care cu toţii o cunoaştem, o stabilitate politică, o coaliţie parlamentară stabilă şi majoritate care va decide viitorul R. Moldova", a mai spus Iurie Reniţă.

Urnele pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au deschis la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00, urmând ca primele rezultate să fie anunţate de Comisia Electorală Centrală la ora 23.00.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă