16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri SUA: Guvernul federal va monitoriza procesul de votare în 67 de...

Alegeri SUA: Guvernul federal va monitoriza procesul de votare în 67 de circumscripții din 28 de state

Guvernul SUA a anunțat că va supraveghea marți cu atenție specială desfășurarea alegerilor într-un total de 67 de circumscripții electorale situate în 28 din cele 50 de state ale țării cu scopul de a garanta libera exercitare a dreptului la vot, în special în cazul minorităților, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat, Departamentul de Justiție a explicat că divizia sa de Drepturi Civile intenționează să desfășoare marți peste 500 de persoane în respectivele 67 de jurisdicții pentru garantarea bunului mers al votării.

Subliniind că deși guvernele statale și locale au responsabilitatea “primordială” de a administra procesul electoral, Divizia de Drepturi Civile va fi cea responsabilă să asigure aplicarea legilor federale care protejează dreptul tuturor cetățenilor de a accede la urne.

“Reclamațiile legate de violență, amenințări cu violența sau intimidarea într-un loc de votare trebuie prezentate imediat autorităților de poliție (…) și de asemenea pot fi denunțate la Departamentul de Justiție”, a precizat această entitate într-un comunicat.

“În aceeași zi a alegerilor, avocații Secțiunii de Votare din Divizia de Drepturi Civile vor avea o linie directă începând de la primele ore ale dimineții și, așa cum am trimis observatori electorali în alegerile anterioare, vom continua cu un program solid de monitorizare electorală”, a asigurat la rândul său procurorul general, Loretta Lynch.

Statul cu cele mai multe circumscripții sub supraveghere este Connecticut, cu șapte, urmat de Carolina de Nord și Florida, cu cinci, și Alaska — patru.

Statele cu trei circumscripții sub monitorizare vor fi Texas, Ohio, Pennsylvania, New York, Michigan, Georgia și California.

Departamentul va colecta informații, între altele, dacă alegătorilor li se cere să prezinte o carte de identitate sau dacă sunt supuși la proceduri discriminatorii din cauza rasei, culorii pielii sau de apartenență la un grup lingvistic minoritar.

În plus, denunțurile de fraudă electorală vor fi procesate de 94 de birouri ale procuraturii federale existente în întreaga țară.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă