14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri SUA. Senatorul republican Ted Cruz s-a retras din cursa pentru Casa...

Alegeri SUA. Senatorul republican Ted Cruz s-a retras din cursa pentru Casa Albă. Donald Trump câștigă teren

Senatorul ultraconservator de Texas, Ted Cruz, s-a retras, marți, din cursa pentru învestitura Partidului Republican la alegerile prezidențiale, astfel că omul de afaceri Donald Trump a devenit principalul candidat al partidului, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Am dat totul, dar alegătorii au ales o altă cale. Inima este grea, dar cu un optimism fără margini pentru viitorul ţării noastre, ne suspendăm campania”, a declarat Ted Cruz într-un discurs la Indianapolis, după înfrângerea usturătoare la primarele din Indiana în faţa lui Donald Trump.

Victoria majoră obținută de Donald Trump în Indiana îl apropie de învestitura pentru prezidenţialele din noiembrie. Potrivit unor rezultate parţiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%. Posturile americane de televiziune l-au declarat învingător în faţa senatorului ultraconservator Ted Cruz şi a guvernatorului John Kasich imediat după închiderea secţiilor de votare.

„Vom câştiga în noiembrie, vom câştiga grandios şi va fi America mai întâi”, a declarat el într-un discurs după ce a învins la primarele din statul Indiana.

În tabăra democraţilor, învingătorul urmează să fie anunţat, dar Hillary Clinton îl devansa pe senatorul Bernie Sanders ca număr de voturi obţinute. 

Este a şaptea victorie consecutivă pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare să îl poată opri, în pofida mobilizării unei părţi a conducerii republicanilor. El nu a ajuns încă la majoritatea de 1.237 de delegaţi pentru a obţine incontestabil învestitura, dar probabilitatea unei victorii generale până la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

 

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă