11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAleksandr Dughin, ideologul lui Putin: Dacă SUA nu vor să înceapă un...

Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin: Dacă SUA nu vor să înceapă un război, trebuie să recunoască faptul că nu mai sunt unicul stăpân

În urmă cu câteva zile, publicaţiile de pe întreg continentul european titrau faptul că televiziunile ruseşti contribuie la tensionarea relaţiilor dintre Moscova şi Occident prin declaraţiile unui prezentator potrivit căruia bateriile antiaeriene ruseşti din Siria vor doborî avioanele americane.

Întrebat de reporterii BBC de ce este întreţinut acest climat de violenţă de televiziunile ruseşti de stat, subordonate în intregime unui Kremlin profund religios, Aleksandr Dughin a explicat faptul că SUA trebuie să renunţe la impresia că sunt unica putere mondială.

"Post-modernitatea arată că fiecare aşa numit adevăr este o chestiune de credinţă. Aşa că noi credem în ce facem, credem în ce spunem. Şi acesta este unicul mod de a defini adevărul. Avem propriul nostru adevăr special rusesc pe care trebuie să-l acceptaţi.

Dacă Statele Unite nu vor să înceapă un război, trebuie să recunoască faptul că nu mai sunt unicul stăpân. Şi, cu situaţia din Siria şi din Ucraina, Rusia spune 'Acum nu mai eşti şeful'.  Aceasta este întrebarea despre cine conduce lumea. Doar un război poate răspunde într-adevăr", a declarat Dughin pentru reporterii BBC.

Aleksandr Dughin (52), este filosof şi politolog, fiind prezentat drept "unul dintre cei mai influenţi gânditori geopolitici ai Rusiei de astăzi. Dughin este şi președintele Partidului Eurasiatic – mișcare ce pledează pentru edificarea unui suprastat eurasiatic capabil să se opună hegemoniei americane. 

 

Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă