13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAlertă cu bombă la o tabără de refugiați din Belgia

Alertă cu bombă la o tabără de refugiați din Belgia

O alertă cu bombă la o tabără de solicitanți de azil din Belgia a cauzat, sâmbătă, evacuarea a peste 360 de persoane, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Comuna flamandă Damme, din care face parte localitatea Sijsele în care este situat centrul, a primit joi o scrisoare în olandeză în care se vorbea despre existenţa unor explozibili în tabără care vor exploda sâmbătă, la ora locală 09.45, informează agenţia belgiană de ştiri Belga. Informaţia privind această „ameninţare concretă”, potrivit primarului din Damme, Joachim Coens, nu a fost făcută publică decât sâmbătă, după ce toţi ocupanţii au fost mutaţi în siguranţă într-o sală de sport din apropiere, în jurul orei 06.30. 

El au lăsat astfel locul liber pentru poliţişti însoţiţi de câini, care au inspectat fosta cazarmă transformată în tabără pentru solicitanţi de azil. Căutările nu s-au soldat însă cu niciun rezultat, iar din acest motiv în jurul orei 12.30 solicitanţii de azil au fost autorizaţi să revină în tabără de organizaţia care gestionează centrul, Crucea Roşie, a informat postul public flamand VRT. 

O anchetă a fost deschisă de către parchetul din provincia Flandra Occidentală pentru a se încerca identificarea autorului scrisorii, relatează Belga. 

În 2015, Belgia a înregistrat 38.990 de solicitanţi de azil, o creştere de 178% faţă de anul precedent (14.045), potrivit datelor furnizate de Eurostat. Tabăra de la Sijsele, deschisă în septembrie 2015 în satul din Flandra rurală, a căpătat o oarecare notorietate în partea neerlandofonă a Belgiei întrucât a fost la începutul lui 2016 subiectul unui program televizat în patru episoade care descria viaţa cotidiană a solicitanţilor de azil, în principal irakieni, şi modul în care au fost primiţi de populaţia locală.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă