9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAlertă de RADIAȚII în vecinătatea României. Ce s-a întâmplat

Alertă de RADIAȚII în vecinătatea României. Ce s-a întâmplat

Incendii de vegetaţie izbucnite în apropierea fostei centrale nucleare ucrainene Cernobîl au generat creşterea nivelului de radiaţii în zonă, informează Mediafax.

Pompierii ucraineni încearcă să stingă şase focare de incendiu situate la distanţe cuprinse între 10 şi 25 de kilometri de zona de excludere creată în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl, situată în nordul Ucrainei.

Citește și: GALERIE FOTO. Cernobîl, 29 de ani de la cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii

Incendiile de vegetaţie afectează de câteva zile 130 de hectare de teren, în zonele Buriakivka şi Vektor.

Inspectoratul ucrainean de reglementare în domeniul nuclear (SNRI) măsoară constant nivelul radiaţiilor, constatând o creştere a concentraţiilor de cesiu 137 în zona satului Poliske.

Potrivit postului Russia Today, nivelul de cesiu radioactiv ar depăşi de aproximativ zece ori concentraţiile normale din atmosferă.

Autorităţile ucrainene au mobilizat 117 pompieri şi 24 de unităţi pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din apropierea centralei nucleare Cernobîl, dezafectată şi izolată după accidentul industrial din aprilie 1986.

 

 

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă