16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Cutremur de 7,8 grade pe Richter, în Noua Zeelandă....

FOTO + VIDEO. Cutremur de 7,8 grade pe Richter, în Noua Zeelandă. Un tsunami format în urma seismului a lovit coasta de nord-est din South Island. Două persoane au murit

UPDATE ora 23.00: Două persoane au murit, în urma cutremurului şi valului tsunami din Noua Zeelandă, a anunțat premierul John Key potrivit BBC.

Totodată, alimentarea cu electricitate a căzut în cele mai multe regiuni ale ţării, în vreme ce drumurile au fost blocate de alunecări de teren. Alerta de tsunami s-a încheiat în jurul dimineţii, după ce mai multe valuri au lovit metropola Wellington, precum şi localitatea Christchurch.

18.00: Cutremurul a fost revizuit la 7,8 grade magnitudine, iar autorităţile menţin starea de alertă,

 Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Kaikoura.

15.53: Un tsunami format în urma cutremurului din centrul Noii Zeelande a lovit coasta de nord-est din South Island. Ministerul Apărării Civile și pentru Situații de Urgențe din Noua Zeelandă a avertizat populația de pe întreaga coastă estică să evacueze zona. Este vorba în special de cei care locuiesc în zonele costale joase. Anna Kaiser, seismologist la GNS Science a declarat că un semnal de tsunami de peste un metru a fost înregistrat în North Canterbury, South Island. „Este semnificativ, așa că populația ar trebui să ia în serios avertizarea”, a declarat Kaiser pentru Radio New Zealand.

 

Una din cele mai mari localități de pe insula sudică a Noii Zeelande, Christchurch, a fost zguduită, duminică, de un cutremur de 7,4 grade, informează Reuters. În urmă cu cinci ani, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lăsat în urmă 185 de morţi şi a cauzat distrugeri importante în Christchurch.

A fost emisă o alertă de tsunami. Serviciul național de apărare civilă le-a cerut locuitorilor de pe coasta de est a Insulei de Sud să caute adăposturi aflate la înălțimi mai mari, scriu agențiile internaționale de știri.

Imediat după producerea cutremurului, la 90 de km nord-est de Christchurch, cel mai mare oraș al Insulei de Sud, oamenii au ieșit pe străzi după ce mai multe zone au rămas fără energie electrică.

Ulterior, Serviciul Geonet al Noii Zeelande a transmis că seismul a fost revizuit la 6,6 și a fost perceput în mare parte din teritoriul țării.

 

 

 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

Dennis Man şi Valentin Mihăilă vor juca în Serie A! Parma a promovat matematic

Parma, echipa românilor Dennis Man şi Valentin Mihăilă, a promovat matematic în Serie A, după ce a remizat miercuri în deplasare cu Bari, 1-1,...
Ultima oră
Pe aceeași temă