23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE Un avion Air Algérie s-a prăbușit în nordul Mali, la 50...

UPDATE Un avion Air Algérie s-a prăbușit în nordul Mali, la 50 de kilometri de Burkina Faso. Aeronava a fost găsită ”dezintegrată”. Algeria nu exclude ipoteza unui ATAC TERORIST

UPDATE. 18.40 Secretarul de stat pentru francezii din străinătate Fleur Pellerin a declarat, vineri, că între persoanele înregistrate la bordul avionului Air Algérie care s-a prăbuşit în Mali nu se aflau "persoane suspecte".

UPDATE 07:30  Epava avionului Air Algérie a fost găsită dezintegrată, potrivit preşedinţiaei Franţei care a precizat în cursul nopții de joi spre vineri că aeronava a fost localizată, în regiunea Gossi, în nordul Mali, confirmând astfel informațiile oferite anterior de către autorităţile din Burkina Faso.

UPDATE 23:10  Epava avionului Air Algérie a fost localizată în nordul Mali, a anunţat un general din Burkina Faso. "Epava a fost localizată la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso", în regiunea maliană Gossi, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiéré, la finalul unei reuniuni de criză la Ouagadougou, potrivit Mediafax.

UPDATE 22:35  Preşedintele malian, Ibrahim Boubacar Keïta, susține că "epava" avionului companiei Air Algérie, dispărut joi cu peste 110 persoane la bord, a "fost văzută" în regiunea Kidal, în nord-estul Mali, informează Mediafax.

UPDATE 19:45  Fragmente ale fuselajului avionului Air Algerie au fost localizate în zona Tilemsi, în Mali, anunţă surse oficiale algeriene şi franceze, citate de Fox News, citat de Mediafax.

UPDATE 19:11  Autoritățile din Alger nu exclud un atac terorist

UPDATE 16:19  Ministerul Român de Externe CONFIRMĂ că la bordul aeronavei Air Algerie se afla un cetăţean român.

UPDATE 16:10  Două avioane de tip Mirage 2000 ale armatei franceze caută aeronava companiei Air Algerie, a anunţat la Paris Statul Major al armatei.

UPDATE 16:08  Avionul a fost folosit în trecut de echipa Real Madrid, susţine Marca

UPDATE 16:04  REUTERS: Un român s-ar afla pe lista de pasageri ai zborului Ouagadougou spre Alger al companiei Air Algerie.

UPDATE 16:01  Avionul s-a prăbuţit, susţine un oficial al aviaţiei civile algeriene pentru REUTERS.

UPDATE 15:09  Traseul avionului ar fi fost schimbat, deoarece zona în care s-ar fi prăbuşit era afectată de o furtună violentă.

UPDATE 14:53  Cei şase membri ai echipajului sunt spanioli. Anunţul a fost făcut la Madrid de către sindicatul piloţilor de linie Sepla.

UPDATE 15:32  Cel puţin 50 de francezi se aflau la bordul avionului, anunţă Le Figaro. Postul Europe1 spune că în avion erau  între 50 şi 80 de francezi.

UPDATE 15:26  Autorităţile din trei state africane continuă să caute avionul Air Algerie care a decolat noaptea trecută de la Ouagadougou spre Alger.

UPDATE 15:05  Compania aeriană Air Algérie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso. Avionul avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, informează compania pe site-ul său de Internet. Aeronava s-ar fi prăbuşit, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului. Toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit. Este a treia tragedie aeriană în decurs de doar șapte zile, după avionul Malaysia Airlines doborât în estul Ucrainei joia trecută și aparatul TransAsia Airways, care a aterizat forțat miercuri în Taiwan, manevră soldată cu peste 50 de victime.

UPDATE 14:43  Elnahar, post privat de televiziune algerian: "Avionul s-ar fi prăbuşit în Niger, în spaţiul aerian al capitalei Niamey."

UPDATE 12:42  Air Algerie confirmă dispariţia avionului. La bord erau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului.

UPDATE 11:33  Air Algerie zboară de patru ori pe săptămână către Ouagadougou. Unuul dintre zboruri este operat joia.

UPDATE 10:46  AFP:  avionul dispărut este un MD 83  are fusese închiriat de la compania spaniolă Swifair

Air Algérie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso, relatează AFP, preluat de Medifax.

 "Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou – Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania publică algeriană.

video: youtube.com

ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă