15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialALERTĂ în Australia: Zeci de mii de australieni ar putea fi infestați...

ALERTĂ în Australia: Zeci de mii de australieni ar putea fi infestați cu HIV

Aproximativ 11.000 de australieni ar putea fi infestați cu HIV, după ce au efectuat controale medicale stomatologice, informează Mediafax

Ministerul Sănătăţii (NSW) a anunţat că 12 medici stomatologi din diferite clinici au fost acuzaţi de încălcarea regulilor de igienă: echipamentele medicale erau nesterilizate corespunzător, iar condiţiile de igienă erau precare.

În acest context, instituția le recomandă pacienților, ca măsură de precauţie, să-şi facă teste de sânge pentru a verifica dacă au fost infestaţi cu virusul HIV sau dacă au contractat vreo formă de hepatită (A,B,C).

În timp ce directorul pentru Protecţia Sănătăţii din cadrul NSW, Jeremy McAnulty, declară că, în prezent, nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire din această cauză, iar riscul de transmitere a bolilor este scăzut, există totuşi îngrijorări legate de persoanele care au realizat astfel de proceduri medicale invazive.

“Este important să subliniem că nu avem nicio evidenţă în acest moment, că nu a fost înregistrat niciun caz de transmitere a vreunei boli”, a declarat McAnulty, precizând că “experţii sunt îngrijoraţi de numărul de probleme referitoare la posibilităţile de infectare din aceste clinici, de riscul pe care îl reprezintă aceste centre medicale”.

“Sperăm să nu existe cazuri de transmitere, având în vedere că riscul infectării este mic, dar este cel mai indicat ca oamenii să-şi verifice starea de sănătate, făcând aceste analize pentru că există tratamente pentru bolile respective”, a adăugat McAnulty.

Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri depuse în 2014, în luna noiembrie. Anchetatorii au descoperit încălcări “serioase” ale condiţiilor de igienă în clinica respectivă. “În urma investigaţiilor întreprinse, au fost identificate probleme privitoare la curăţenia, sterilizarea şi depozitarea instrumentelor medicale, în sensul că toate aceste practici nu erau în conformitate cu regulile stomatologice din Australia”, a subliniat Shane Fryer, reprezentant al Consiliului Medicilor Stomatologici din cadrul NSW.

Până în momentul de faţă, şase medici dentişti au fost suspendaţi din funcţie şi alţi şase şi-au pierdut autorizaţiile.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă